Elisabeth Aronsson, advokat och ägare till Visioner advokatbyrå i Nybro

Elisabeth Aronsson, advokat och ägare till Visioner advokatbyrå i Nybro

– Framtidens ledare är inte chef som föser personalen framför sig utan en ledare som man vill följa tack vare entusiasm, värme, empati och ansvar. För det krävs även tydlighet, rättvisa och prestigelöshet.

Elisabeth Aronsson, advokat och ägare till Visioner advokatbyrå i Nybro har lärt sig chefskap den hårda vägen. När företaget startades 2011 var Elisabeth själv. Nu är de nio medarbetare i Nybro och Oskarshamn med helt andra krav på ledarskap än vid starten.

– För mig är det viktigaste att vara en entusiasmerande ledare, att kunna locka med och sprida arbetsglädje. Men det krävs också att man vågar fatta svåra beslut. Här har ledarskapsgruppen givit mig en trygghet, en bekräftelse på att det jag tänker och gör är ganska rätt.

Som advokat med risk för jävsituationer var det dock inte självklart för Elisabeth att gå med, men det löste sig tack vare sammansättningen och reglerna.

– Vi satte upp interna regler när vi började, att allt som sägs stannar inom gruppen.

Nu vågar vi öppna oss och hjälpa varandra och det är mycket värdefullt att få vara med i denna lokala grupp som spänner från ideella verksamheter till kommunledning och företag i stort och smått. Att få ta del av och se att andra har liknande problem. Och det har gjort mig till en modigare ledare som både kan ta svåra beslut och att våga göra fel, och framförallt ändra mig när jag har fel.

Klicka på bilderna för att visa förstoringar

 

Elisabeth Aronsson, advokat och ägare till Visioner advokatbyrå i Nybro

Elisabeth Aronsson, advokat och ägare till Visioner advokatbyrå i Nybro.