Med fantastiska prestanda, en bränslekostnad på under 1 krona milen och noll utsläpp är detta elmotorcyklar som verkligen kan utgöra ett alternativ till bensindrivna hojar och faktiskt ge en hel del fördelar! Få kan väl argumentera mot att detta är framtiden, och nu är framtiden redan här.

 

En elmotorcykel för alla ändamål:

Zero DSR

Zero DS

Zero SR

Zero S

Zero FX

Zero FXS

Zero DSR Black Forest Edition

Zero Motorcycles presenterar elhojsfamiljen:


Sedan våren 2017 säljer Mickes Motor Zero Motorcycles.


Recensioner från elhojsbloggen:

Elhojsbloggen recenserar – så är det att köra elmotorcykel. Klicka på bilden för att se recensionen.

Elhojsbloggen recenserar – så är det att köra elmotorcykel. Klicka på bilden för att se recensionen.

Så är det att köra elmotorcykel

Så är Zero FX/FXS att köra

Så är Zero DSR/DS att köra

Så är Zero SR/S att köra

Modeller, körkortsklasser och priser

Zero Motorcycles finns i en mängd olika modeller med olika batterikapacitet, motorstorlek, klassificeringar och användningsområden.

Zero S och DS finns även i 11 kW-utförande och får köras som lätta motorcyklar på A1-körkort. De motorstarkare modellerna av S, DS, FX, FXS, SR och DSR är klassade som A obegränsade. Klicka på länkarna för att se mer fakta om varje enskild modell.

Prislista Zero motorcycles 2018

   Modell                  Basutförande    Med 6 kW Charge tank

FX ZF7.2                 139 900 kr        ej möjligt

FXS ZF7.2              139 900 kr        ej möjligt

S ZF7.2 11 kW        144 900 kr        179 900 kr

S ZF14.4                 179 900 kr        209 900 kr

SR ZF14.4              209 900 kr        239 900 kr

DS ZF7.2 11 kW    144 900 kr        174 900 kr

DS ZF14.4              179 900 kr        209 900 kr

DSR ZF14.4            209 900 kr        239 900 kr

DSR Black Forest  239 900 kr        269 900 kr


 

 

Därför räcker Zero elmotorcyklars kraft längst

 

Elmotorer och batteriteknik

En elmotor är tre gånger så effektiv som en bensinmotor. Det är framförallt detta som är anledningen  till att det går att köra så billigt med ett eldrivet fordon. Men man måste ju även ha elkraft med sig och i det avseendet är Zeros motorcyklar ganska unika.

Zeros fasta batteripack rymmer nämligen hela 7,2 eller 14,4 kWh. Vid normal körning i lagliga hastigheter ligger elförbrukningen mellan 0,5 och 1 kWh per mil vilket alltså ger en milkostnad på under 1 krona milen och en räckvidd på upp till 145 eller 290 km.

Men dessa batterier kan även kompletteras med en extra Power Tank på 3,3 kWh som placeras i det bagageutrymme som döljer sig under Zeros tank, som i sig är ett låsbart och väderskyddat förvaringsfack. Med en Power Tank förlängs räckvidden ytterligare med 60-70 km och gör det möjligt att nå över 350 km!

Zero SR tankas var som helst. Laddaren är inbyggd och ansluts via en vanlig apparatsladd till ett vanligt eluttag.

Zero SR tankas var som helst. Laddaren är inbyggd och ansluts via en vanlig apparatsladd till ett vanligt eluttag.

Du laddar var du vill, när du vill och hur ofta du vill

Du behöver inte vara orolig för att batteritekniken ska svika dig. Zero Motorcycles lämnar 5 års garanti på batterier med obegränsad körsträcka. Batterierna klarar dessutom 2 500 fulla laddningar innan batteriets kapacitet sänkts till 80 % vilket motsvarar en livslängd på uppåt 60 000 mil!

Laddar gör du dessutom enkelt hemma eller på jobbet i vilket vanligt eluttag som helst. Laddaren är inbyggd i Zeros elmotorcyklar och bakom ett kontaktskydd på ramen sitter ett uttag för en vanlig apparatkabel som självklart också följer med.

Väljer du till en Charge tank kan du även snabbladda vid elstolpar och fylla batteriet på under 2 timmar!

Du kan chip-trimma Zeros körlägen med din mobil

Det finns tre olika körlägen – Eco, Custom och Sport. Med Zero Motorcycles app i din mobil kan du även läsa av all status och ställa in vilka värden Custom-läget ska ha i form av maxeffekt, topphastighet, återladdning (motorbroms som laddar batteriet) och mycket mer.

Du kan även använda mobilen som extra bildskärm och visa valda delar som temperaturer, hastighet, färddatorberäknade data som återstående räckvidd mm.

Zeros app finns till Iphone och Android och ansluter till elmotorcykeln via Bluetooth. Vill du veta mer vad du kan göra med appen kan du hämta den gratis och testa själv. Appen har även ett demoläge där du kan se och testa funktionern utan elhoj att ansluta till. Sök efter appen “Zero Motorcycles” i din mobils appbutik.

När man parkopplar appen med en Zero-motorcykel är dessa låsta till varandra och det krävs en speciell rutin med tändningsläget på så det finns ingen risk att någon annan ska kunna para ihop sin app med din Zero utan ditt medgivande.

 

Zero avgaser, miljöbidrag och turbo-ljud

Vi vill väl alla vara med och bidra till en bättre miljö, inte minst för våra barns skull? Nu kan du dra ditt strå till stacken, med största möjliga nöje och dessutom få en ovanligt god körekonomi på köpet!

Förutom den helt avgaslösa och tysta driftenär det förstås en trygghet inför framtiden när nu allt fler städer ser över vilka fordon de ska tillåta i sina inre stadskärnor. Dessutom omfattas numera även elmotorcyklar av den premie på upp till 10 000 kr som gäller från den 20 september 2017. Du får alltså tillbaka 10 000 kr som bidrag när du köper en ny elmotorcykel!

Du får även 10 000 kr i miljöbidrag när du köper elmotorcykel. Klicka på bilden för att läsa mer.

Du får även 10 000 kr i miljöbidrag när du köper elmotorcykel. Klicka på bilden för att läsa mer.

Helt tyst är den dock inte annat än när den står stilla eller kör mycket sakta. När du kommer upp i lite fart hörs det ett vinande motorljud som närmast påminner om en turbo och som dessutom ökar i frekvens och volym med fart och gaspådrag.

Så här låter det när en Zero SR passerar under acceleration:

Redo för provkörning på Mickes Motor

Värstingversionen av streetmodellen Zero SR ZF 13 och cross/enduro-modellen Zero FX ZF 6.5 står redo för provkörning. Så ta vara på tillfället att ta en provtur och se själv vad framtiden har att erbjuda!

“Hur kul som helst – och vilket j-vla vrid!”

Vår Zero SR är nu redo för provkörning. Välkommen!

“Hur kul som helst – och vilket j-vla vrid!” Klicka på bilden för att vad de som provkört tycker.

Zero SR och DSR har samma drivlina som består av en mycket kraftfull elmotor som levererar hela 52 kW och 157 Nm. Med tanke på att hojen väger 188 kg “fulltankad” rör det på sig rejält. Det enorma vridmomentet är dessutom konstant från stillastående till maxfart!

Håll i hatten – 0-100 på 3 sek!

 

Den som efterfrågar lång räckvidd får även detta tillgodosett. Siffran i namnet avser alltså inte motorstyrka utan batterikraft. Zero SR/DSR har ett batteri på hela 14,4 kWh vilket ger en räckvidd i linje med vanliga bensindrivna motorcyklar.

Räckvidd: upp till 29 mil!

 

Zero FX har inte riktigt samma sportiga prestanda som SR och DSR, men väger å andra sidan bara 131 kg och bjuder på riktigt rå prestanda med sina 34 kW och 106 Nm. I och med att kraften finns där hela tiden oavsett hastighet och varvtal är FX en urkul hoj som gärna lyfter på framhjulet av körglädje.

Har vi inte din modell hemma tar vi naturligtvis hem den på beställning. Leveranstiden är cirka två veckor från beställning till att den är registrerad och körklar.


 

Till toppen av sidan

Klicka på bilderna för att se mer om varje modell: